• headerbeeld-zakelijk-1-herman-fotograaf-dordrecht-regio-rotterdam.jpg
 • UNIEK: WALK-N-SHOOT
 • SNELLE LEVERING
 • FLEXIBELE BESCHIKBAARHEID

« Terug

Fotoshoot en coronaregels

fotoshoot-bij-herman-en-coronaregels.jpg15 dec

We leven in een rare tijd. Veel kan en mag momenteel niet vanwege de hele situatie rondom COVID-19 en alle regeltjes die daarvoor zijn ingesteld. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden om een fotoshoot te doen en ook de regels na te leven. Zeker voor wat betreft fotoshoots in de buitenlucht, is het zeer goed mogelijk om nog een fotoshoot te plannen en je ook te houden aan de coronaregels.

Welke maatregelen tref ik?

 • Ik houd ten eerste altijd anderhalve meter afstand. Ik hoef niet bovenop je lip te staan voor het perfecte plaatje. Dat doe ik normaal niet en nu dus ook niet. Het betekent echter ook dat ik tijdens de fotoshoot even geen beelden laat zien, omdat ik dan de anderhalve meter niet kan garanderen. Normaal vind ik dat altijd wel heel leuk om te doen, zodat jezelf ook een beetje feeling krijgt bij het soort beelden dat we aan het maken zijn. Helaas is het nu even niet anders!
 • Ten tweede draag ik, indien je dat graag wilt, een mondkapje. Ik zorg dat ik er altijd eentje op zak heb voor het geval dat het wenselijk is. Geef het dus ook gewoon aan wanneer je dat fijn vindt, is helemaal geen probleem! Jij hoeft in de buitenlucht als model natuurlijk geen mondkapje te dragen, staat zo raar joh, op de foto.. 🤪
 • Ik fotografeer ook geen grote groepen mensen. Familieshoots kunnen nog wel doorgaan, mits iedereen uit hetzelfde huishouden komt en er niet meer dan 2 volwassenen aanwezig zijn. Kinderen tot 12 jaar tellen niet mee.
 • Ik vermijd drukke plekken tijdens een fotoshoot. Dat houdt in dat ik dus niet midden in het drukke stadscentrum met je afspreek of dat als decor zal gebruiken voor de foto’s.
 • Wanneer ik klachten krijg die kunnen duiden op een coronabesmetting, zal ik contact met je opnemen om de fotoshoot te verzetten naar een later tijdstip. Ik blijf dan thuis en laat me testen.

Wat vraag ik van jou?

 • Wanneer jij (of één van je gezinsleden) klachten heeft, blijf dan thuis en neem even contact met me op, zodat we de fotoshoot kunnen verplaatsen naar een later tijdstip.
 • Help me afstand te houden, door zelf ook te proberen anderhalve meter afstand te houden.
 • Geniet van de fotoshoot! Niets is nu zo belangrijk als elkaar helpen de sleur, van het momenteel ‘saaie’ leven, te doorbreken door iets leuks te doen. En een fotoshoot is natuurlijk vooral gewoon super leuk, dus geniet ervan. We gaan er samen een (legaal) feestje van maken! 🥳

Zo zorgen we er samen voor dat we de regels naleven, gezond blijven, we corona niet verspreiden en we super mooie beelden overhouden als resultaat!

Boek een fotoshoot ››

« Terug