• Portret fotoshoot met Ritchie - Stoere vent op de trap in de parkeergarage in Dordrecht
  • Laura lacht spontaan in Den Haag - Portret fotoshoot in Den Haag
  • Portret fotograaf Rotterdam - Fotoshoot Rotterdam - Herman Fotografie
  • Portret fotoshoot met Claudia - Aan de Waal bij Zaltbommel
  • Portret fotoshoot met Klaartje - Op het dak van het Groot Handelsgebouw in Rotterdam
  • UNIEK: WALK-N-SHOOT
  • SNELLE LEVERING
  • FLEXIBELE BESCHIKBAARHEID
Home ›› Fotoshoot Rotterdam

Fotoshoot Rotterdam; Altijd spontane beelden

Wil je een fotoshoot in Rotterdam boeken? Dan kun je terecht bij Herman Fotografie. Als gespecialiseerde portretfotograaf leg ik jou op je mooist vast. Je kunt mij ook boeken als lifestyle fotograaf en voor fotoreportages van de belangrijke momenten in je leven. Ik fotografeer je zoals je echt bent en leg je dierbaarste herinneringen vast in mooie, sprekende beelden.

Natuurlijke, ontspannen foto’s

Ik fotografeer graag in de buitenlucht, omdat je dan geen geforceerde portretten in de studio krijgt, maar natuurlijke en ontspannen foto’s. Foto’s die weergeven wie jij bent als persoon en waarvan iedereen in je omgeving zal zeggen: “Ja, dat is nou typisch jou”. Dat is in het kort mijn stijl. En dat is best een uitdaging. Niet iedereen voelt zich op zijn gemak voor de camera. Maar dankzij mijn gevoel voor humor en vlotte babbel voelen mensen zich al snel comfortabel. Weten wat je zelf kunt doen om je sneller op je gemak te voelen voor de camera? Lees er meer over in deze blog.

Mijn werkwijze bij portretfotografie

Als je een fotoshoot in Rotterdam bij mij boekt voor portret fotografie, kun je de volgende werkwijze verwachten: we maken een wandeling op een locatie naar keuze. Tijdens die wandeling praten we eerst wat met elkaar. Zo leren we elkaar een beetje kennen en kun je alvast een beetje wennen aan mij als persoon en voel je je al iets meer op je gemak. Vervolgens kan ik een oprechte weerspiegeling van jou als persoon neerzetten. Tussen het praten en wandelen door geef ik richting aan de beelden. Maar ik sta uiteraard ook open voor jouw inbreng, het is immers jouw fotoshoot. Door te spelen met zonlicht kan ik pakkende beelden schieten. Natuurlijk licht is het mooiste licht voor portretfotografie. Na de fotoshoot ga ik de beelden bewerken en stuur ik de beelden meestal al binnen 7 dagen na de fotoshoot in Rotterdam naar je toe.

Mijn werkwijze bij lifestyle fotografie

Het doel van de shoot is ‘een verhaal vertellen’. Ik leg een moment uit jullie leven vast in beeld. Een lifestyle fotoshoot is vaak met meerdere mensen. Dit kan de geboorte van een zoon of dochter zijn, maar ook een andere belangrijke gebeurtenis. Wanneer het een pasgeboren kind betreft zal de shoot meestal thuis plaatsvinden. Ik probeer dan zo weinig mogelijk te veranderen in de ruimte, zodat de foto’s een echt, natuurlijk moment uit jullie leven afbeelden. Ik neem ook geen flitsers mee. Ook bij lifestyle fotografie maak ik gebruik van natuurlijk licht. Hierdoor is de sfeer, die ik op dat moment vastleg, authentiek: precies zoals die op dat moment is. Uiteraard geef ik wel suggesties voor leuke foto’s. Zo vraag ik bijvoorbeeld om elkaar even te knuffelen, of het broertje of zusje erbij te halen.

Fotoshoot Rotterdam: de mooiste plekken

Er zijn voor een fotoshoot Rotterdam een heel hoop schitterende locaties. Bijvoorbeeld het park waar je regelmatig je hond uitlaat of in de zomer komt picknicken, maar ook op een stoere industriële locatie zoals bijvoorbeeld het Maritiem Museum. Wil je een romantische fotoshoot, dan is het wellicht leuk om naar de Oude Haven in Rotterdam te gaan. De sfeervolle restaurantjes daar bieden dan een mooi decor, maar ook de Oude Haven zelf is een mooie locatie voor een fotoshoot. 

Wanneer je liever een strakke en moderne achtergrond hebt, is Rotterdam hiervoor ook bij uitstek geschikt. Denk dan aan moderne kantoorpanden en -gebouwen met veel glas, zoals bijvoorbeeld op de Kop van Zuid. Wil je toch liever een groene achtergrond dan zijn er voor een fotoshoot in Rotterdam ook genoeg parken te vinden waar het prachtig is om te shooten. Bijvoorbeeld Het Park, met uitzicht op de Euromast of het Kralingse Bos. Ook voor een industriële look zijn er genoeg opties. Zo is er het Maritiem Museum, de Maassilo, de Maastunnel of bepaalde stukken in de wijk Heijplaat. Kortom, genoeg opties voor een fotoshoot in Rotterdam.

Fotoshoot Rotterdam boeken?

Spreekt mijn stijl je aan? Boek dan een fotoshoot Rotterdam via mijn agenda. Daar kun je een datum uitkiezen die ons beiden schikt. Voor vragen ben ik bereikbaar per WhatsApp (06 51304594), telefoon, e-mail of via het contactformulier.

Neem contact op

Je kunt mij bereiken via 06 - 51 30 45 94 of jouw bericht direct versturen via het formulier.

Voorbeeld portfolio fotoshoot Rotterdam